Så er du ikke alene!
Op i mod 80% af alle danskere oplever hovedpine i løbet af et år.
Det er således den hyppigste årsag til at opsøge lægehjælp og fysioterapeut.
Derfor har vi fra Støvring FysioCenter valgt at fokusere på dette vigtige emne.
Der findes mange forskellige slags hovedpiner, hvorfor en grundig samtale og undersøgelse altid er starten på et forløb i Støvring FysioCenters Hovedpineklinik. Dette for at klarlægge, hvilken type hovedpine du har, og hvad vi kan gøre for dig.
I tilfælde af, det vurderes at være uden for fysioterapeutisk område, hjælper vi dig hurtigt videre til rette faggruppe.
Rigtig mange hovedpinetyper stammer fra eller er under indflydelse fra nakken. Derfor skal man ofte lede i nakken for at finde løsningen på hovedpinen. Her kan vi bl.a. hjælpe med:
- Mobilisering/manipulation
- Øvelser
- Træning
- Råd & vejledning ift, kropsholdning og generel information.
Nedenfor er de tre mest almindelige hovedpinetyper:
1. Nakkehovedpine (cervikogen hovedpine)
Nakkehovedpinen mærkes oftest kun i den ene side af hovedet. Den er forbundet med nakkesmerter og man kan have en fornemmelse af, at hovedpinen starter i nakken og trækker op i den ene side af hovedet som en strammende/pressende fornemmelse. Hovedpinen kan dog forekomme i begge sider på én gang. Hovedpinen skyldes ofte nedsat bevægelighed i nakken eller nedsat styrke og udholdenhed i nakkens muskulatur.
Når nakkeproblemet er løst, vil hovedpinen meget ofte forsvinde.
2. Spændingshovedpine
Spændingshovedpine mærkes i begge sider af hovedet og beskrives ofte som et pandebånd eller en hjelm, der strammer.
Der kan være mange årsager til spændingshovedpine, og det er derfor vigtigt med undersøgelse af nakke, kæbe og ansigtsmuskulatur.
Forskningen viser desuden, at regelmæssig motion har positiv effekt på spændingshovedpine. Din fysioterapeut kan vejlede dig i opstart eller træningsoptimering ift. din spændingshovedpine.
3. Migræne
Migræne er oftest en meget kraftig pulserende hovedpine i den ene side af hovedet. Den kommer i perioder og varer typisk fra 4-72 timer, hvor man udover hovedpine ofte lider af kvalme samt lyd- og lysfølsomhed.
Migræne behandles bedst med medicin fra din egen læge eller neurolog. Der findes dog ofte en underliggende ”hverdagshovedpine”, f.eks. en nakkehovedpine, som ved behandling kan nedsætte hyppigheden af migræneanfald.
Desuden har regelmæssig motion imellem migræneanfaldene vist sig at have en positiv effekt på hyppigheden af migræne og din fysioterapeut vil kunne vejlede dig i opstart eller træningsoptimering ift. din migræne.
Skulle din hovedpine ikke passe ind i nogen ”kasse”, så fortvivl ikke! Der kan være flere hovedpinetyper i spil, hvilket gør udredning og undersøgelse endnu vigtigere, så du får den bedste hjælp til netop din hovedpine.
Book en tid ved Peter Svendsen, som er ansvarlig for Støvring FysioCenters Hovedpineklinik, og få styr på din hovedpine.
OBS: Hovedpineklinikken er udenfor Sygesikringen og kræver derfor ikke en henvisning fra egen læge. Du kan fortsat få tilskud fra Sygesikring Danmark.
Visse sundhedsforsikringer betaler også forløb udenfor sygesikringen, hvorfor du med fordel kan kontakte dit forsikringsselskab for nærmere afklaring.
Pris
1. konsultation: 500,-
Normal konsultation: 350,-
Tilskud fra Danmark
1. konsultation: 133,-
Normal behandling: 88,-